Kennis- en informatieportal voor mediation en (conflict) bemiddeling

NIEUWSBRIEF

Bent u geïnteresseerd in het aanbod van Medling?
Schrijf u in en blijf op de hoogte!

Selecteer uw interessegebied:







Einstein en de kunst van... Conflictmanagement

Conflictmanagement, een zoektocht is voor iedereen die conflicten en de eigen rol daarin beter wil begrijpen. Het boek is ook bedoeld voor iedereen die conflicten niet wil laten escaleren maar juist op een kansrijke manier wil gebruiken. In het boek is in het bijzonder aandacht voor de rol die de leidinggevende heeft in effectief conflictmanagement.
<h3>Einstein en de kunst van... Conflictmanagement</h3>

De boodschap van dit boek is dat conflicten eerder kansen dan bedreigingen zijn. Een kans om de diversiteit van je omgeving te benutten om verder te komen dan alleen maar uitgaan van je eigen perspectief. Een kans om te groeien door andere inzichten te verkennen en je eigen te maken. De bedreiging van conflicten zit in de escalaties met schadelijke gevolgen. Complicerend is dat conflicten twee verschillende waarheden of perspectieven zijn die niet in één verhaal passen: mensen ervaren de verschillen ieder op hun eigen wijze en verbinden daar een eigen betekenis aan.
In dit boek willen de auteurs samen met de lezer zoeken naar effectieve manieren om conflicten te benutten en escalaties te vermijden. Als dat lukt, blijken conflicten vaak prachtige kansen voor ontwikkeling en verbetering. 

Informatie en bestellen: deze pagina



Naar homepage