Kennis- en informatieportal voor mediation en (conflict) bemiddeling

NIEUWSBRIEF

Bent u geïnteresseerd in het aanbod van Medling?
Schrijf u in en blijf op de hoogte!

Selecteer uw interessegebied:En ze voeden nog lang en gelukkig samen op...

Bij een vechtscheiding verliezen ouders niet zelden het welzijn en de behoeften van hun kind(eren) uit het oog. DEES is een nieuwe methodiek gericht op de-escalatie van de conflicten tussen vechtscheidende ouders. De bedenkers leggen uit hoe het werkt.
<h2>En ze voeden nog lang en gelukkig samen op...</h2>

Als ouders uit elkaar gaan, beïnvloedt dit het hele gezin. Op dat moment vervaagt de grens tussen partnerschap en ouderschap. In tachtig procent van alle (echt)scheidingssituaties zijn ouders na verloop van tijd in staat om gezamenlijke afspraken te maken over de kinderen en zijn de partners na de (echt)scheiding juridisch en financieel onafhankelijk. In ongeveer twintig procent van alle (echt)scheidingen is dit niet het geval. Voor die ouders is het onmogelijk om afspraken te maken, laat staan om zich eraan te houden. In het geval van een vechtscheiding gaan ouders zelfs zó op in hun onderlinge strijd dat zij het welzijn en de behoeften van hun kinderen uit het oog verliezen. 

Partnerschap wordt door een scheiding verbroken, maar ouderschap - op welke manier dan ook ingericht - blijft een ontwikkelingsproces van beide ouders. Het zijn juist deze processen die lastig te ontvlechten zijn bij ouders in een vechtscheiding.

Lees het gehele artikel hierNaar homepage