Kennis- en informatieportal voor mediation en (conflict) bemiddeling

NIEUWSBRIEF

Bent u geïnteresseerd in het aanbod van Medling?
Schrijf u in en blijf op de hoogte!

Selecteer uw interessegebied:Handboek Conflictmanagement - Friedrich Glasl

Het beroemde standaardwerk van Friedrich Glas is in het Nederlands uitgebracht als 'Handboek Conflictmanagement'; onmisbaar als naslagwerk voor mediators, advocaten, notarissen, hrm'ers.


<h2>Handboek Conflictmanagement - Friedrich Glasl</h2>

Nederlandse vertaling op basis van de 11e geactualiseerde druk. 

In tijden van grote veranderingen moeten organisaties om kunnen gaan met spanningen, wrijvingen en tegenstellingen. Directie en management moeten daarom beschikken over fundamentele kennis en vaardigheden van conflictoplossing. Friedrich Glasls degelijke handboek schetst een wetenschappelijk onderbouwd, uitgebreid model voor diagnose en behandeling van conflicten, dat zich ook in de praktijk vele malen bewezen heeft. Dit is zonder twijfel een van de beste boeken over dit onderwerp. De uitvoerige en systematische opzet van dit werk maakt het onmisbaar voor professionals die met conflicten in hun beroep moeten omgaan: conflictloodsen, coaches, mediators. Met onder meer kennis en informatie over:

  • Conflictdiagnose
  • Sociale conflicten
  • Typologie
  • Escalatie
  • Strategieën bij conflictmanagement
  • Interventies en modellen
  • Fasen bij escalatie

De mening van vakgenoten over Conflictmanagement: 

'Het handboek van Friedrich Glasl is niet alleen het wetenschappelijk standaardboek over conflictmanagement, maar is ook voor de praktijk van mediators, coaches en andere conflictadviseurs een onontbeerlijk instrument geworden. Wie als leek of deskundige iets wil weten over typologie, dynamiek en systematiek van conflicten en over conflictinterventie kan niet om 'Glasl' heen. Afgezien van het feit dat het als leerboek onmisbaar is, heeft het zich ook in de praktijk als een betrouwbare metgezel bewezen; een van de weinige boeken die ik steeds weer ter hand neem om nieuwe inzichten op te doen.'
Prof. dr. mr. Thomas Trenczek, MA, erkend mediator/trainer (BMWA), Hannover

'Het is werkelijk een briljant boek – ik ken geen ander werk dat dit gebied zo grondig en indrukwekkend bestrijkt. 
Prof. dr. Daniel Jones, Universiteit van Cardiff, VK

 

Bestel zonder verzendkosten via deze pagina.Naar homepage