Kennis- en informatieportal voor mediation en (conflict) bemiddeling

NIEUWSBRIEF

Bent u geĆÆnteresseerd in het aanbod van Medling?
Schrijf u in en blijf op de hoogte!

Selecteer uw interessegebied:Het ouderschap na een (vecht-)scheiding

Waarom scheiden mensen? Meestal omdat een of beide partners van mening zijn dat beƫindiging van het huwelijk een bevrijding zal betekenen, en dat zij en hun kinderen gelukkiger en in emotioneel opzicht gezonder zullen worden. Toch wordt het idee dat kinderen van gescheiden ouders net zo gelukkig opgroeien, zich evengoed aanpassen en met evenveel zelfvertrouwen en zelfontplooiing opgroeien als elk ander kind, tegenwoordig algemeen in twijfel getrokken. Het vertrouwen in jezelf en in je kind kan een knauw krijgen als je de vooroordelen, de beangstigende statistieken en de pessimistische voorspellingen van de onderzoeken naar echtscheiding leest.
<h2>Het ouderschap na een (vecht-)scheiding</h2>

“Soms is scheiden beter. Soms is scheiden niet beter. In ieder geval verandert het je leven.” Jongen, vijftien.

Liefhebbende ouders willen altijd het beste voor hun kinderen. We doen alles wat in ons vermogen ligt om voor ze te zorgen, hun leven te verrijken, en te laten voelen dat we van ze houden. Misschien ben je je nu meer dan ooit bewust dat je je kind alle liefde, steun en begeleiding wilt geven die het nodig heeft, met het verschil dat alles nu veel moeizamer gaat en ingewikkelder lijkt. Je bent niet de enige die het zo ervaart. Voor veel kinderen is scheiding een onontkoombaar feit in hun leven.

De manier waarop ouders de scheiding aanpakken en verwerken, bepaalt in hoge mate hoe het met hun kinderen gaat, nu en in de toekomst. Dat klinkt als een enorme verantwoordelijkheid, en dat is het ook. Maar het is ook een ongelooflijke kans, want niemand – geen psycholoog, leerkracht, familielid of kennis – heeft met jouw kind de bijzondere, unieke relatie die jij ermee hebt.

Lees verder in de gratis whitepaper...Naar homepage