Kennis- en informatieportal voor mediation en (conflict) bemiddeling

NIEUWSBRIEF

Bent u geïnteresseerd in het aanbod van Medling?
Schrijf u in en blijf op de hoogte!

Selecteer uw interessegebied:Rechtspraak - Kromspraak | Beslissen over kinderen na scheiding

Veel kinderen maken de scheiding van hun ouders mee. Te veel scheidingen lopen uit langdurig conflict, met alle schade vandien. Dat zou beter moeten!
<h2>Rechtspraak - Kromspraak | Beslissen over kinderen na scheiding </h2>

Rechtspraak - Kromspraak is een pleidooi om bij beslissingen over kinderen uit te gaan van hun centrale belang om zich goed te mogen ontwikkelen. Vanuit een pedagogisch perspectief worden aannames en dogma’s geanalyseerd en van een helder alternatief voorzien. Wat weten we eigenlijk over wonen in twee huizen? Is het gevaarlijk of normaal dat kinderen voorkeuren hebben? Kromspraak kan weer rechtspraak worden als we de kennis over kinderen voluit benutten. We kunnen kinderen recht doen als hun opvoedingsvraag hét uitgangspunt wordt. Zorgverdeling na scheiding is in dat denkmodel geen doel. Het is een middel om de opvoedingsvraag van het kind te voorzien van een opvoedingsantwoord door beide ouders de rol te laten nemen die aan de ontwikkeling zoveel mogelijk bijdraagt.

Professionals, maar ook ouders en geïnteresseerden, zullen in dit boek naast kennis en analyses ook handreikingen vinden voor hun handelen.

Meer weten over het boek? Klik hier!Naar homepage